Temperatures superiors als 30 graus i humitat per sota del 30%: la previsió d'Aemet per a Begís

Durant la matinada, el vent ha bufat fluix i amb una humitat relativa que a primera hora del matí era superior al 70%

El terme municipal de Begís, devastat per l'incendi forestal
El terme municipal de Begís, devastat per l'incendi forestal / Ajuntament de Begís

L'Agència Estatal de Meteorologia preveu per a aquesta jornada que en la zona de l'incendi de Begís, els termòmetres pugen per damunt dels 30 graus amb una humitat que se situarà per sota del 30%. A més, els vents bufaran en ratxes d'entre 20 i 30 quilòmetres per hora.

La situació de hui és perillosa, i se la denomina 30/30/30: ratxes de vent de més de 30 km/h, temperatures superiors als 30 °C i humitat relativa inferior al 30%.

Així ho ha indicat l'agència en les xarxes socials després d’una matinada en la qual el vent ha bufat fluix, i la temperatura ha sigut de 16 °C en la part est i inferior als 14 graus en l'oest i zones altes, amb una humitat relativa a primera hora del matí superior al 70%.

Aquest matí es preveu l'entrada de brises, en l'àrea de l'incendi, però molt dèbils. La direcció del vent variarà segons el moment del dia i la zona del foc. A partir de migdia, es presenta un "camp complex" de vent, amb terrals de ponent en la zona oest, predomini de vents del sud en el flanc sud, del sud-est en el flanc nord-est i zones de convergències de vent.

També et pot interessar

stats