La temperatura del planeta pujarà tres graus a la fi del XXI si no es limiten les emissions

El geòleg Jerónimo López explica que l’acció humana és “responsable de tres quartes parts del calfament que hi ha hagut des de l'etapa industrial”.

Els models apunten que la temperatura de la Terra pujarà entre 3 i 4 graus a la fi del segle XXI
Els models apunten que la temperatura de la Terra pujarà entre 3 i 4 graus a la fi del segle XXI

El geòleg Jerónimo López, considerat un dels majors experts en investigació a l'Antàrtida, ha explicat que els models apunten que la temperatura de la Terra pujarà entre 3 i 4 graus a la fi del segle XXI si no hi ha limitacions en les emissions de gasos causades per les persones.

López ha explicat que les zones que més s'han calfat en els últims cinquanta anys en el conjunt del planeta són la regió de l'Antàrtida occidental, l'àrea d'Alaska i el Canadà, i un sector de Sibèria.

Així mateix, López ha dit que el calfament en aquestes zones fa que s'aporte una important quantitat d'aigua dolça i freda a les àrees litorals de Groenlàndia i de l'Antàrtida, la qual cosa té “uns efectes en els corrents oceànics considerables” i en les aigües profundes que circulen, una situació que condiciona el clima en el conjunt del planeta.

Segons aquest científic, l’acció humana és “responsable, aproximadament, de tres quartes parts del calfament que hi ha hagut des de l'etapa industrial (finals del segle XIX), és a dir, els humans han contribuït tres vegades més que les causes naturals”.

També et pot interessar

stats