La temperatura de la mar a València registra el seu màxim històric amb 29,72 graus

Fins aquest any el màxim era de 28,65 graus, que es va registrar el 7 d'agost de 2015, dada que s'ha superat en cinc ocasions aquest mes

La platja de la Malvarrosa, el passat juliol
La platja de la Malva-rosa, el juliol passat / Rober Solsona / Europa Press

La temperatura de la mar ha registrat aquest dimarts a València un màxim històric. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que, a falta de la validació final de les dades per Ports de l'Estat, la boia de València ha assolit el registre, a les 17:00 hores d'aquest dimarts, els 29,72 graus.

Fins al 2022 el màxim era de 28,65 graus, que es va registrar el 7 d'agost de 2015, i s'ha superat diverses vegades aquest mes els dies 1, 2, 7, 8 i 9, precisa Aemet.

L'agència explica que és significatiu el valor puntual d'aquests dies, que supera els 29 graus d'aquest dilluns i dimarts, "però encara és més significatiu que aquesta anomalia respecte als valors normals es manté de manera persistent des de fa mesos en una àmplia zona del Mediterrani occidental".

En zones pròximes a l'illa de Mallorca, a les 16:00 hores d'aquest dimarts s'aconseguien registres lleugerament superiors, fins i tot per damunt dels 30 graus, com en el cas d'Andratx.

També et pot interessar

stats