La televisió serà gratuïta en tots els hospitals públics valencians des del 15 de febrer

Sanitat garantirà l'ús de 5.600 televisions en les habitacions amb un cost d'1,2 milions d'euros a l'any.

La televisió serà gratuïta en tots els hospitals públics valencians
La televisió serà gratuïta en tots els hospitals públics valencians / Efe

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública garantirà a partir del pròxim 15 de febrer la gratuïtat del servei de televisió als hospitals públics de la Comunitat Valenciana, inclosos els centres de persones malaltes cròniques i de llarga estada. La mesura implicarà un cost pròxim als 1,2 milions d'euros, en concepte de la gestió del servei i el manteniment dels 5.584 terminals.

Fins ara aquest servei tenia un cost d'uns quatre euros diaris per als pacients. La consellera Ana Barceló ha assegurat que, amb aquesta mesura, es fa més suportable l'estada de pacients i, acaben “amb qualsevol necessitat de copagament per part d'usuaris".

Per tant, a partir de la setmana que ve, els pacients, tant en el seu llit com en els llocs d'hospitalització, i els seus familiars en les sales d'espera, no hauran de pagar de la seua butxaca el servei de televisió mentre estiguen ingressats. Aquesta mesura s'emmarca dins del Pla de Dignificació d'Infraestructures i de la campanya d'humanització de la sanitat

En total, Sanitat garantirà l'ús de quasi 5.600 televisions distribuïdes entre 2.231 en habitacions individuals, 2.749 en habitacions dobles, 318 en les sales d'espera per a familiars i 286 en els llocs d'hospitalització.

També et pot interessar

stats