El TEDH resol el recurs per la sentència per les devolucions "en calent"

La institució va condemnar Espanya per dues devolucions a la tanca de Melilla l'any 2014.

Seu del Tribunal Europeu dels Drets Humans a Estrasburg (França)
Seu del Tribunal Europeu dels Drets Humans a Estrasburg (França) / TEDH

El Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg (TEDH) publica la decisió sobre el recurs que va presentar Espanya per la sentència en la qual va condemnar al país per dues devolucions sumàries, les conegudes com devolucions "en calent", en la tanca de Melilla l'any 2014.

El país va ser condemnat a indemnitzar amb 10.000 euros dues persones retornades al Marroc després d'haver entrat a Espanya, ja que es tracta d'una expulsió col·lectiva contrària a la Convenció Europea dels Drets humans. El TEDH va recollir en l'acte de condemna a Espanya que tots dos migrants van ser expulsats i enviats de tornada al Marroc en contra dels seus desitjos sense intervenció administrativa o judicial prèvia. En aquest sentit, assenyalava que "en cap moment" van ser sotmesos a procediment d'identificació per part de les autoritats.

El govern de Mariano Rajoy va recórrer contra la sentència, un fet que ha mantingut l'actual president del govern, Pedro Sánchez. De fet, el PSOE s'havia compromés prèviament a paralitzar aquestes devolucions fins que es dictara la sentència. No obstant això, després del pronunciament del TEDH i ja en el govern, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va defensar la decisió de mantenir el recurs contra la sentència.

També et pot interessar

stats