El TC decideix si admet a tràmit els recursos contra el "decret digital"

El govern espanyol pretenia frenar els intents de l'independentisme de crear una "república digital catalana".

El TC decideix si admet a tràmit els recursos contra el \"decret digital\"
El TC decideix si admet a tràmit els recursos contra el "decret digital"
25 de febrer 2020 - 07:30

El Tribunal Constitucional (TC) dictamina aquest dimarts si admet a tràmit els recursos que la Generalitat i el Parlament de Catalunya van interposar contra el reial decret sobre seguretat digital, que faculta el govern espanyol a intervindre serveis digitals si amenacen l'orde públic.

Aquesta normativa l'anuncià el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per a frenar els intents de l'independentisme d'estendre el que es coneix com la "república digital" catalana. Diverses organitzacions demanaren al Defensor del Poble que el portara davant del TC perquè afectava drets fonamentals. No obstant això, el va rebutjar perquè altres entitats ja havien iniciat accions en aquest sentit.

A més, el TC també abordarà diversos incidents d'execució de sentència plantejats pel govern espanyol contra algunes admissions a tràmit de la mesa del Parlament, un assumpte pel qual l'organisme ja s'ha dirigit a la Fiscalia perquè determine si actua penalment contra Roger Torrent.

Finalment, l'alt tribunal continuarà debatent sobre els recursos que els líders independentistes condemnats pel procés han anat interposant al llarg de la causa contra diverses actuacions, com el que va confirmar la suspensió de càrrec públic de diversos diputats, inclòs l'expresident català Carles Puigdemont.

També et pot interessar

stats