Els taxistes en vaga demanen una solució a la Comunitat de Madrid amb una nova proposta

Pedro Rollán ha anunciat que el govern regional no legislarà “per a garantir l’extermini dels VTC”.

Els taxistes de Madrid es concentren al carrer Gènova, en el seu nové dia d’aturs
Els taxistes de Madrid es concentren al carrer Gènova, en el seu nové dia d’aturs / Víctor Lerena (Efe)

Centenars dels taxistes que secunden una vaga indefinida a Madrid es concentren aquest migdia davant la seu del PP, al carrer de Gènova, per a reivindicar la pretensió que siga regulat la manera d’operar dels vehicles de transport amb conductor (VTC). Els taxistes han corejat crits com a “Garrido, escolta, el taxi està en la lluita”, o “Garrido, dimissió”, perquè el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, els escolte.

Les associacions convocants de la vaga indefinida dels taxistes de Madrid, que compleix hui el nové dia, han redactat aquest matí una nova proposta de regulació per als VTC, amb una “rebaixa considerable” en les seues pretensions inicials. Amb aquesta proposta esperen reprendre les negociacions amb la Comunitat de Madrid, estancades des de divendres passat.

No obstant això, la Comunitat de Madrid ha anunciat poc després del migdia que no legislarà per a “garantir l’extermini” dels VTC i que no accepta una regulació que fixe una precontractació temporal. El vicepresident del govern regional, Pedro Rollán, ha dit que no hi ha disposició a abordar “qüestions que lluny de millorar l’entorn, generarien un conflicte encara major”.

Ábalos demana rebaixar la tensió i l’ús de la força

El ministre de Foment, Jose Luis Ábalos, ha criticat, des de València el bloqueig de les ciutats per part dels taxistes. Ha dit que l’enfrontament, l’abús o la violència no són les formes adequades per a resoldre els conflictes. 

Ábalos, que ha participat a un Fòrum organitzat pel diari Las Provincias, ha demanat calma i ha dit que les competències del taxi no corresponen al Ministeri de Foment ja que el Suprem ha deixat clar que el transport urbà ha de regular-se al mateix espai administratiu on es desplega.

Incompliment de la llei que limita els VTC

La delegada de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Madrid, Inés Sabanés, ha sostingut que el govern regional ha de negociar amb els taxistes sense “línies roges”, perquè el conflicte parteix de l’incompliment de la llei que limita els vehicles de lloguer amb conductor a un per cada trenta taxis. Sabanés ha recordat que des del 2010 “per acció o per omissió la legalitat s’incompleix”, per la qual cosa al seu juí, es produeix “competència deslleial”, davant el que les administracions tenen l’obligació de “fer complir la llei”.

També et pot interessar

stats