Els taxistes tallen la Castellana en el seté dia de vaga a Madrid

Conductors de VTC denuncien agressions i acusen el govern espanyol de no haver garantit la seguretat.

Vista de la Castellana, aquest diumenge
Vista de la Castellana, aquest diumenge / Eduardo Oyana (Efe)

El col·lectiu de taxistes madrilenys ha traslladat aquest diumenge la protesta als voltants de l'estadi Santiago Bernabéu, al passeig de la Castellana, en el seté dia de vaga indefinida. A les 10:00 hores s'han reunit en assemblea per a acordar quines seran les noves accions reivindicatives.

Pel moment han deixat Ifema, on aquest diumenge acaba la Fira Internacional de Turisme (Fitur) i han establit un nou centre d'operacions més prop del centre de Madrid. Afirmen que La Castellana serà l'"epicentre" de les protestes fins que es resolga el conflicte de les VTC generat per l'absència de regulació d'aquest tipus de llicències, i no es plantegen desconvocar la vaga, d'acord amb fonts del sector.

Tal com ha assenyalat el vicepresident de la Federació Professional del Taxi, Jesús Fernández Matellanes, han instal·at al carrer de Colom tendes de campanya amb els taxistes que estan fent una vaga de fam. Aquesta nit pernoctaran en els vehicles, que continuaran ocupant carrils al passeig de La Castellana, des d'on dilluns partiran les protestes. "Petarem Madrid", adverteix el responsable de comunicació de la federació de professionals del taxi, José Miguel Fúnez.

Segons ha confirmat la Policia Municipal de Madrid, diversos taxis bloquegen des d’anit els carrils centrals de la Castellana, entre la plaça de Colom i la de Gregorio Marañón, i per això la resta de  vehicles només pot circular pels laterals. 

La Comunitat de Madrid ha insistit que està disposada a negociar una regulació, però ha advertit que no cedirà als “xantatges” del col·lectiu. Divendres, l'administració autonòmica i l'Ajuntament de Madrid van tancar un preacord entre les dues administracions per a regular els VTC mitjançant una distància mínima a l’hora de contractar el servei, una mesura que el col·lectiu del taxi considera “insuficient”. Per això, de moment continuen amb la vaga.

Els VTC denuncien agressions

Per la seua banda, els conductors de vehicles VTC s'han reunit també aquest diumenge a l'aparcament de l'estadi Wanda Metropolitano, lluny de l'assemblea de taxistes paral·lela que s'ha celebrat a la Castellana. El col·lectiu s'ha mostrat "molt enfadat" amb el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Rodríguez Uribes, per no vetlar per la seua seguretat en una nit que qualifiquen de "catastròfica". Denuncien agressions dels taxistes i que un conductor VTC va rebre un tret quan circulava per una via d'accés a l'A-3. Per això, exigeixen "respecte" com a sector a l'administració. 

També et pot interessar

stats