Els taxistes preparen amb altres sectors una gran manifestació a Madrid per la defensa del servei públic

En la nova proposta demanen que els VTC es contracten amb una hora d’antelació i facen un recorregut mínim de cinc quilòmetres.

El president de la Federació Professional del Taxi de Madrid, Julio Sanz, ha parlat amb els mitjans de comunicació
El president de la Federació Professional del Taxi de Madrid, Julio Sanz, ha parlat amb els mitjans de comunicació / Eduardo Parra (Europa Press)

Els taxistes de la Comunitat de Madrid preparen una gran manifestació per la defensa del servei públic al costat d’altres sectors, en cas que no hi haja una solució al conflicte sobre la regulació dels VTC i continue la vaga indefinida. Així ho ha indicat el president de la Federació Professional del Taxi de Madrid, Julio Sanz.

Julio Sanz ha assenyalat que encara no tenen data per a aquesta mobilització a Madrid, però que treballen amb col·lectius de treballadors de la sanitat, l’educació, del transport, plataformes de jubilats i també de treballadors amb ocupacions precàries. L’objectiu és “mostrar el suport d’aquests col·lectius a les reivindicacions del taxi en favor d’un servei públic”, enfront de propostes de liberalitzar el servei com la plantejada pel PP, segons ha indicat.

El sector del taxi de Madrid ha entregat aquest dimecres a la Comunitat de Madrid una proposta de regulació dels vehicles de transport amb conductor (VTC) en la qual reclamen, entre altres qüestions, que aquests serveis es contracten amb una hora d’antelació i facen un recorregut mínim de cinc quilòmetres.

Les associacions convocants de la vaga indefinida del sector, que compleix la desena jornada, han traslladat el text tant a la Conselleria de Transports com a tots els grups polítics representats en l’Assemblea de Madrid, i esperen que el govern regional es pose en contacte amb ells per a reprendre unes converses que van quedar trencades divendres passat.

Els taxistes ja han demanat permís a la delegació del govern per a continuar la setmana que ve les manifestacions diàries que, des d’aquest dilluns, realitzen davant les seus del PP, al carrer Gènova (a les 11:00 hores), i de la Comunitat de Madrid, a la Puerta del Sol (a les 17:00 hores).

Cent taxistes han sigut ferits en les protestes

El president de la Federació Professional del Taxi de Madrid ha assegurat que 128 taxis han patit “danys materials” des que el sector va iniciar la vaga indefinida fa deu dies, i que aquesta mateixa nit “un d’ells ha sigut cremat”.

A més, al voltant de cent taxistes han rebut “colps de diversa consideració” en les protestes. Sanz ha comentat que un taxista roman en coma induït des de dimarts passat “per l’atropellament d’un cotxe”, i que sis han sigut detinguts al llarg d’aquests dies, si bé ja han sigut posats en llibertat, tres d’ells sense càrrecs.

Cada taxista perd 170 euros al dia per la vaga

Els professionals en vaga afronten unes pèrdues, que Sanz estima en uns 170 euros per persona i dia, però ha assenyalat que observa més "determinació" que "fragilitat" en els seus companys.

També continua avant la vaga de fam que, des del divendres, fan set taxistes, el campament dels quals s’ha desplaçat des de la plaça de Margaret Thatcher, a Colón, a la seu de la Federació Professional del Taxi de Madrid, al carrer del Pallasso Fofó.

També et pot interessar

stats