Els taxistes mantenen la vaga en acabar sense acords la reunió amb Foment

Consideren "insuficients i escasses" les propostes per a solucionar el conflicte generat per les llicències VTC.

A València, els taxistes han col·lapsat el centre de la ciutat
A València, els taxistes han col·lapsat el centre de la ciutat

La reunió que des d'aquest migdia mantenien autoritats del Ministeri de Foment i representants de les principals associacions del taxi per a tractar de posar fi a la vaga indefinida de taxistes ha acabat sense acord entre les dues parts després de quatre hores. 

El col·lectiu dels taxistes, que protesta a tot Espanya des del diumenge per la concessió de llicències de vehicles de transport amb conductor, o VTC, amb les quals operen els serveis d’empreses com ara Uber i Cabify, ha anunciat que mantindran la vaga indefinida els pròxims dies perquè les mesures que ha posat Foment damunt la taula per a limitar l'activitat d'aquestes companyies són "insuficients i escasses".

Segons han assegurat representants de Fedetaxi, Antaxi i Élite Taxi, els taxistes mantindran l'aturada del servei encara que el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, s'ha compromés a aprovar en el Consell de Ministres del 14 de setembre un reial decret llei amb mesures que garantisquen la convivència entre els dos models de transport i l'efectiu compliment de la proporció d'un per trenta entre les VTC i el taxi que fixa la llei.

Tal com han informat també al terme de la reunió, la jornada acaba amb el compromís del govern espanyol de realitzar una declaració sobre la seua voluntat de solucionar el conflicte entre els taxistes i les empreses que operen amb llicències VTC en el Consell de Ministres d'aquest divendres.

A la vaga de taxis, que va començar a Barcelona i es va estendre ràpidament a Madrid, s'hi han sumat les principals ciutats espanyoles. A València, els vehicles han col·lapsat el centre de la ciutat.

Els conductors reclamen mesures concretes per a posar fi al conflicte, com ara el traspàs de competències sobre el sector, però no solament a les comunitats autònomes tal com ja proposa Foment, sinó també als ajuntaments.

Segons ha dit el portaveu d'Élite Taxi durant el recés de la reunió, el departament que dirigeix José Luis Ábalos estaria disposat també a analitzar aquesta transferència de competències en la matèria a instàncies municipals.

També et pot interessar

stats