Els taxistes de Madrid decideixen si continuen de vaga

El govern de la Comunitat de Madrid ha rebutjat l'última proposta del sector del taxi respecte a la regulació de les VTC.

Els taxistes de Madrid decideixen si continuen de vaga
Els taxistes de Madrid decideixen si continuen de vaga

Els taxistes de Madrid decidiran aquest dimarts en un referèndum si continuen la vaga indefinida que compleix la seua setzena jornada, després que la Comunitat de Madrid haja tornat a rebutjar les seus exigències respecte a la regulació de les VTC.

El president de la Federació Professional del Taxi de Madrid, Julio Sanz ha advertit que, malgrat haver "perdut" aquesta "batalla", la "guerra" del taxi continua.

En resposta a la nova proposta reguladora dels taxistes, el govern autonòmic els ha convidat a col·laborar en la futura reforma del reglament del taxi de la regió. Així mateix, s'ha compromés a convocar una reunió extraordinària del Comité Madrileny de Transports amb l'objectiu de consensuar una regulació per als VTC.

13.400 llicències de VTC a tot Espanya

El sector de vehicles de lloguer amb conductor va aconseguir 306 noves autoritzacions durant gener, per la qual cosa ja suma un total de 13.431 llicències a tot Espanya, segons el registre oficial del Ministeri de Foment actualitzat aquest dilluns.

Així, en l'actualitat, es comptabilitza un cotxe VTC per vora cada cinc taxis, enfront de la proporció d'un per 30 que estableix la Llei d'ordenació del transport terrestre (LOTT).

Madrid, amb 6.632, es consolida com la ciutat amb més cotxes VTC, amb quasi la meitat del total espanyol. Això suposa un ràtio d'un cotxe d'aquest tipus per cada dos taxis.

També et pot interessar

stats