Els taxistes insten Àbalos a suspendre temporalment els VTC fins aprovar el decret que els regule

El ministre de Foment ha apel·lat al diàleg per a aconseguir una solució equilibrada i definitiva al conflicte.

Els taxistes seguixen ocupant les vies en senyal de protesta.

Els taxistes valencians han aprofitat la presència del ministre de Foment, José Luis Ábalos, a València aquest dimecres per a traslladar-li l'exigència d'aplicar la llei i suspendre de forma temporal els vehicles turístics amb conductor (VTC) fins que s'aprove el nou decret que ha de regular aquest servei. 

Ábalos, que s'havia desplaçat a València per a firmar un conveni de col·laboració amb la Generalitat per a l'execució del Pla d'Habitatge 2018-2021, ha accedit a reunir-se amb tres representants del sector del taxi després que vora un centenar de taxistes es congregara a les portes de la seu del Consell per a reivindicar que es respecte la proporció d'1/30 (un vehicle amb llicència VTC per cada 30 taxis). 

Els taxistes esperaven el ministre asseguts davant la porta principal del Palau de la Generalitat i davant d'una de les laterals, al carrer dels Cavallers, clamant consignes com "Ni un pas arrere", "1/30" o "Sí que es pot", envoltats d'un ampli dispositiu policial. En vaga indefinida des del passat diumenge, protesten per la proliferació de llicències de VTC.

El president de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana i portaveu de l'Associació Nacional del Taxi, Fernando del Molino, un dels tres representants del sector que s'ha reunit amb Ábalos, ha assegurat que el responsable de Foment els ha traslladat que no descarta cap possibilitat pel que fa a les reivindicacions del col·lectiu i que s'estudiarà amb els assessors.

Per als taxistes, el govern central té a l'abast mecanismes que el permeten suspendre les autoritzacions de dos o tres mesos perquè els VTC no isquen als carrers sense "clavar-se en embolics jurídics". "Si ho fa, ara mateix els taxistes se'n van a sa casa", ha afirmat del Molino. 

Una altra de les peticions que el sector del taxi ha fet aquest dimecres a Ábalos és que no es concedisquen més llicències VTC a la Comunitat Valenciana. Com han explicat després de la reunió amb el ministre, es van amb la "seguretat" que Ábalos la farà arribar a la Confència Nacional de Transports que se celebra aquesta vesprada a Madrid

Per la seua banda, Ábalos ha apel·lat al diàleg per a aconseguir una solució equilibrada i definitiva  per al conflicte. Així mateix, ha afirmat que el govern central ha traçat un full de ruta basat en el diàleg, a escoltar i a atendre per a aconseguir una eixida en què tots puguen conviure en el transport urbà.

El ministre ha indicat que es tracta d'actuar davant d'un problema heretat d'anys de no afrontar una situació de desequilibri que viu el sector. A més, ha afegit que al Govern el preocupa enormement la convivència i ha instat a mantindre-la, així com a respectar les normes.

Vies tallades a Alacant

D'una altra banda, els taxistes d'Alacant seguixen ocupant des d'ahir al migdia els dos carrils centrals de l'avinguda de l'Estació, a l'espera del resultat de la reunió de la Conferència Nacional de Transport prevista per a aquesta vesprada.

Com  ha explicat el president de Ràdio TeleTaxi Alacant, Ignacio Picó, vora 150 taxis han passat la nit en aquesta via i han bloquejat un carril d'anada i un de tornada, però han permés el pas del transport públic col·lectiu i dels vehicles d'emergència.

El president de Radiotaxi Elx, José María Bretons, ha confirmat que els taxistes d'aquesta localitat també mantenen la vaga i els serveis mínims que estaven previstos per a aquests dies. 

També et pot interessar

stats