Els taxistes de Barcelona continuen en vaga després de reunir-se amb el govern català

Dimarts hi haurà una nova reunió, segons ha anunciat el conseller de Territori.

Els taxistes de Barcelona a la Gran Via
Els taxistes de Barcelona a la Gran Via / Toni Albir (Efe)

Els taxistes de Barcelona decidiren, aquest dissabte a la nit, continuar la vaga indefinida que manté col·lapsada la Gran Via de les Corts. Després de mantindre una reunió de quatre hores amb la Conselleria de Territori, en què la Generalitat de Catalunya els ha oferit una ampliació del temps de precontractació dels vehicles VTC, que dependria dels ajuntaments, l'assemblea ha decidit continuar la protesta.

La vaga va començar divendres contra la proposta de la Generalitat de Catalunya d'obligar els vehicles VTC a precontractar els serveis amb 15 minuts d'antelació. L'exigència del sector del taxi és arribar a les 24 hores.

Per part del govern català, el conseller Damià Calvet ha mostrat la decepció per la mesura dels taxistes i ha lamentat la seua "postura intransigent". Ha anunciat que hi haurà una nova reunió dimarts i ha demanat un esforç als transports públics de Barcelona perquè la mobilitat siga "el més normal possible".

Pel que fa al paper de l'Ajuntament, Calvet ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que "deixe d'amagar-se darrere de la Generalitat de Catalunya". En aquest sentit, ha assegurat que Colau vol "en la pràctica, eliminar els VTC", mentre que la posició del govern català és aconseguir un model en què aquest servei siga compatible amb el dels taxistes.

Madrid se suma a la vaga

Els taxistes de Madrid se sumen a la vaga a partir de dilluns. Al matí es reuniran amb el govern autonòmic per a estudiar les reivindicacions del sector i les reformes de la llei d'ordenació i coordinació dels transports urbans.

Entre altres reclamacions, els taxistes volen impedir que circulen els vehicles d'Uber i Cabify quan no tinguen un servei contractat.

També et pot interessar

stats