El taxi valencià se suma a les protestes al carrer: "Des del 2014 no s'actualitzen les tarifes"

El sector es concentra davant la Conselleria de Política Territorial, Mobilitat i Obres Públiques per a reclamar l'actualització periòdica de les tarifes amb valors reals

Els taxistes proposen crear una app mòbil per a competir amb el sector / À Punt NTC

El taxi valencià se suma als col·lectius que han traslladat el seu malestar al carrer en aquesta tardor de protestes. El sector es concentra aquest dimecres davant la Conselleria de Política Territorial, Mobilitat i Obres Públiques per a reclamar l'actualització periòdica de les tarifes amb valors reals. Una acció a la qual continuaran concentracions de conductores i conductors a les tres capitals de província, València, Castelló de la Plana i Alacant.

"Des del 2014 no s'actualitzen les tarifes", ha explicat a Les notícies del matí Fernando del Molino, el president de la Confederació de Taxis Autònoms de la Comunitat Valenciana. Del Molino denuncia que des de llavors, i amb l'excepció d'un increment de l'1% fa tres anys, el taxi valencià ha continuat cobrant el mateix preu a diferència d'altres ciutats espanyoles, en què les tarifes han pujat fins a un 13%.

Els costos diaris asfixien el sector, adverteix el portaveu sectorial, que atribueix la posició de l'administració valenciana a una interpretació restrictiva de la llei estatal de desindexació 2/2015, que desvincula l'IPC de la fixació dels preus en què intervinga el sector públic. "O bé hi ha tècnics que s'estan equivocant o bé hi ha un mandat polític que no cal apujar les tarifes perquè queda molt bé maquillar l'IPC a la Comunitat Valenciana", denuncia Del Molino.

"Ja hem tocat sostre. Les paraules no serveixen, no ens presenten informes tècnics per a revelar per què els nostres, argumentant la pujada, no són bons... Hi ha una estructura de costos en tots els segments o en els sectors que ens afecten, el combustible ha pujat un 40% els últims anys, ja ha acabat el moment de les paraules i protestarem el que faça falta", adverteix el portaveu del sector.

Del Molino anticipa un "calendari de protestes" al conjunt de la Comunitat Valenciana "si no hi ha avanços". "Tenim una pressió molt gran i no pararem, perquè ens afecta massa. Afecta a tota la comunitat, a tots els taxistes. Si poden apujar el salari al funcionariat també s'han de poder pujar les tarifes als taxis", ha explicat el president de la Confederació de Taxis Autònoms en Les notícies del matí.

També et pot interessar

stats