La taxa de reproducció del coronavirus s'ha doblat en l'últim mes a la Comunitat Valenciana

Sis autonomies, entre les quals hi ha la valenciana, estan ja per damunt de l'1, segons els Centre Nacional d'Epidemiologia.

VÍDEO | La taxa de reproducció del coronavirus s'ha doblat en l'últim mes a la Comunitat Valenciana

La taxa de reproducció de la Covid-19, el paràmetre que mesura quantes noves infeccions s'estan produint a partir d'un positiu, no para de créixer a la Comunitat Valenciana des del 13 de maig. Aquest dia estava situada en el 0,67, segons les estimacions del Centre Nacional d'Epidemiologia (CNE), l'organisme oficial de referència a Espanya en l'estudi de l'evolució de l'epidèmia.

Des d'aleshores, i fins al 20 de maig, l'últim dia del qual s'han publicat dades, la taxa de reproducció ha crescut fins l'1,1, és a dir, per damunt de la unitat, el llindar que les autoritats sanitàries consideren imprescindible per a contindre l'expansió del coronavirus.

De fet, la velocitat a què creix la Covid-19 a la Comunitat Valenciana s'ha duplicat en l'últim mes. El 22 d'abril vam arribar a una taxa de contagis de 0,56, el mínim històric des que va començar l'epidèmia. Des d'aquell moment ha anat escalant amb algunes fluctuacions fins a l'1,1 actual.

La Generalitat vigila l'augment de contagis

Tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han esgrimit el creixement dels contagis en els últimes dies, sobretot en alguns dels departaments de salut que primer van passar a la fase 1 de la desescalada, per a justificar per què ara no han demanat que tota la Comunitat Valenciana avance a la fase 2 el dilluns el 25 de maig.

El cas valencià no és una excepció. A tot Espanya, la taxa de reproducció mitjana es del 0,82, però hi ha 6 autonomies que ara mateix tenen una taxa de contagis superior a l'1. A més de la Comunitat Valenciana són les Illes Balears (1,62), Aragó (1,24), Castella-la Manxa (1,16), Andalusia (1,08) i Múrcia (1,03). A diferència del que ha decidit la Generalitat, tots aquests territoris sí que han demanat al Ministeri de Sanitat seguir progressant en la desescalada.

També et pot interessar

stats