Tavernes de la Valldigna estudia noves mesures restrictives

L'Ajuntament confia a reduir més la incidència i reforçarà la vigilància policial i la neteja.

Reunió entre Salut Pública i representants de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, aquest dilluns
Reunió entre Salut Pública i representants de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, aquest dilluns / À Punt

Tavernes de la Valldigna, amb una incidència acumulada de quasi 407 contagis per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies, segons dades de divendres, estudia aquest dilluns si cal implantar noves mesures restrictives per a frenar la propagació de la Covid-19. Amb aquest objectiu, la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, s'ha reunit amb responsables de l'Ajuntament aquest matí.

En les darreres dues setmanes, aquest municipi de la Safor on viuen vora 17.200 persones ha registrat 70 contagis, segons les dades de la Conselleria de Sanitat Universal. Les restriccions que ja s'havien decretat semblen estar funcionant i revelen una lleugera caiguda de la incidència, que ha passat dels 558 contagis registrats el dimarts anterior als poc més de 400 actuals.

Les autoritats sanitàries i municipals demanen no abaixar la guàrdia i treballen ara per a conscienciar el veïnat a l'hora d'extremar les precaucions. L'Ajuntament confia que la propagació continuarà reduint-se en els pròxims dies, i reforçarà els treballs de desinfecció i vigilància de la Policia Local, segons ha confirmat l'alcalde, Sergi González.

A la Comunitat Valenciana, la xifra setmanal de nous contagis ha caigut un 9% en relació amb els set dies anteriors. Aquest fet evidencia, per a les autoritats, que el tancament perimetral del territori i les mesures restrictives com ara el toc de queda estan tenint fruit. Els hospitals, per la seua banda, han acabat la setmana amb un pacient menys que l'anterior (1.486), però els ingressos a l'UCI han pujat un 4%. Les morts registrades en els últims set dies són la cara més negativa: són 157, la pitjor xifra des del mes d'abril per a una setmana sencera.

També et pot interessar

stats