Taurons i rajades tindran una zona marina d'especial protecció en el litoral d'Alacant i Múrcia

L'àrea estarà a uns 50 quilòmetres del litoral i arribarà fins a 800 metres de profunditat

Taurons i ratjades tindran una zona marina d'especial protecció entre el litoral d'Alacant i Múrcia / À Punt NTC

Els taurons i les rajades que habiten la mar Mediterrània tindran una zona marina d'especial protecció en el litoral d'Alacant i Múrcia, segons ha acordat aquest dilluns de vesprada la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, a proposta de dos equips científics de les universitats de Múrcia i Alacant.

En concret, l'estudi murcià comprén una franja litoral que arriba a 80 metres de profunditat, mentre que la liderada per la Universitat d'Alacant està a 50 quilòmetres del litoral i arriba a 800 metres de profunditat. Els investigadors han treballat en la primera mapificació sistemàtica de la història de zones importants per a aquests animals i han aconseguit evidenciar la rellevància d'aquestes àrees.

Elisa Arroyo, del Departament de Ciències de la Mar de la Universitat d'Alacant, ha explicat a À Punt com "el fet que aquesta àrea siga tan gran és el que fa que tinga un important valor". A la zona "conflueixen canyons submarins i fins i tot petits cràters, formats en el fons marí a causa de l'expulsió de fluids i gasos", ha afegit l'experta.

Els científics consideren que l'acceptació d'aquestes propostes és el primer pas per a assegurar la zona com a un oasi per a taurons i rajades, ja que la meitat dels exemplars estan en risc alt d'extinció.

També et pot interessar

stats