El primer taulell del camí del Sant Greal s'instal·la a Emperador, el poble més xicotet d'Espanya

La ruta segueix el mateix recorregut que va realitzar el Sant Calze des d'Osca fins a la Catedral de València

Inauguració de la senyalització al poble d'Emperador
Inauguració de la senyalització al poble d'Emperador / AVAN

L'Associació Cultural el Camí del Sant Greal ha iniciat a la localitat valenciana d'Emperador (Horta Nord), "considerat el poble més xicotet d'Espanya en dimensions", la senyalització amb una rajola beneïda de la ruta de peregrinació que comparteixen Aragó i la Comunitat Valenciana.

Aquest camí segueix el mateix recorregut que, segons la tradició, va fer el Sant Calze, des que va arribar a Osca després de ser enviat des de Roma, per a protegir-lo, pel papa Sixt II l'any 258, fins a la seua arribada a la Catedral de València el segle XV. Va passar per llocs com el monestir d'Osca de Sant Joan de la Penya, Saragossa i municipis de Terol, Castelló de la Plana i València.

La senyalització ha començat a Emperador, un dels municipis que formen part del camí del Greal a la província de València, juntament amb uns altres com Torres Torres, Estivella, Sagunt, Puçol, el Puig, Massamagrell, Meliana, Alboraia i la ciutat de València, on finalitza el camí a la capella del Sant Calze de la seu, on es venera.

Les primeres rajoles senyalitzades, que van ser beneïdes pel rector de Museros, Francisco Javier Ruiz, han sigut decorades de manera artesanal i altruista per l'Associació de Mestresses de Casa d'Emperador.

També et pot interessar

stats