Tanquen les taquilles de venda de bitllets de tren a Alcoi, Ontinyent i Camporrobles

La mesura afecta més d’un centenar d’estacions d’AVE i unes 150 per on passen trens de mitjana i llarga distància.

Portada: Parada de Renfe, en una imatge d’arxiu
Portada: Parada de Renfe, en una imatge d’arxiu / Marc Pascual. Entrevista a Samuel Martínez en 'Les notícies del matí'

Renfe i el gestor ferroviari Adif tancaran les taquilles de venda de bitllets en més d’un centenar d’estacions de tot Espanya, entre les quals hi ha les d’Alcoi, Ontinyent i Camporrobles. En lloc de les taquilles s’instal·laran màquines d’autovenda de tiquets o es remetrà els usuaris a les oficines de Correus més pròximes perquè els compren allí.

“Tot açò és una estratègia més per a enfonsar el ferrocarril convencional i donar totes les inversions a l’alta velocitat, deixant morir línies com la de Conca o la d’Alcoi”, ha expressat en 'Les notícies del matí' Samuel Martínez, portaveu de la plataforma d’usuaris Indignats amb Renfe. Martínez ha lamentat que aquestes mesures perjudiquen sobretot la gent gran, que no està familiaritzada amb les noves tecnologies. “Les rodalies són serveis que gasten moltíssimes persones majors per a desplaçar-se i usar serveis públics com la sanitat o la salut”, ha apuntat.

El pla ha començat amb l’inici de l’any i acabarà el mes de març, una mesura que afecta més d’un centenar d’estacions d’AVE i unes 150 per on passen trens de mitjana i llarga distància. Des de Renfe s’assegura que s’ha decidit tancar les taquilles de les localitats amb menys habitants i on hi ha menys trànsit, però en el cas de la Comunitat Valenciana afecta ciutats com ara la capital de la Vall d’Albaida, amb més de 35.000 habitants. Altres estacions que han patit aquestes retallades són, segons ha recordat Martínez, l’estació d’Albaida, la de Manuel-l’Enova, la Pobla Llarga o Xeraco.

També et pot interessar

stats