Tanquen al culte l'església de Sollana després de la caiguda de la cúpula d'una capella

El rector ha explicat que "no s'apreciava cap signe de deterioració ni d'humitats en la cúpula" i es desconeixen les causes de la solsida

Tanquen al culte l'església de Sollana després de la caiguda de la cúpula d'una capella / À Punt NTC

L'església parroquial de Santa Maria Magdalena de Sollana (Ribera Baixa) estarà tancada al culte mentre es fan els treballs de neteja i desenrunament després de la solsida de part de la cúpula que va tindre lloc aquest diumenge.

Els tècnics municipals han fet aquest dilluns al matí una inspecció i ja estan en contacte amb l'arquitecte de l'Arquebisbat de València per a analitzar la causa de la solsida i planificar la restauració de la cúpula de la capella lateral de Sant Joan Baptista, segons fonts de l'Arquebisbat.

El rector, Félix Fernández, ha explicat que des de l'interior del temple "no s'apreciava cap signe de deterioració ni d'humitats en la cúpula", per la qual cosa desconeixen la causa de la solsida, que no ha causat cap mal personal.

Ha afegit que a causa del despreniment hi ha danys en la capella lateral afectada, concretament en una pila baptismal, i ha apuntat que l'Ajuntament ha enviat aquest matí personal municipal per a fer la neteja i retirada dels enderrocs i per a assegurar totalment la zona i evitar que quede algun element que puga desprendre's del sostre.

A més, ha assegurat que mentre es fan aquests treballs de neteja, el temple estarà tancat al culte; per tant, les misses i la novena de les festes patronals que se celebren aquests dies es traslladaran a l'església conventual de la Puríssima Concepció del Raval.

"Una vegada finalitzen els treballs de neteja estudiarem la possibilitat d'obrir amb normalitat al culte, delimitant la capella, si és convenient i no hi ha cap perill", ha afegit el rector.

També ha recordat que el dimecres se celebrarà la festa major en honor del Santíssim Crist de la Pietat, i la imatge eixirà des de la parròquia de Santa Maria Magdalena, però no s'obrirà al públic i serà traslladada a la nit en processó fins a l'església del Raval, i el dijous a la vesprada la imatge es retornarà a Santa Maria Magdalena.

També et pot interessar

stats