Tanquen al bany la platja de la Malva-rosa de Borriana en detectar restes de residus contaminants

L’Ajuntament ha demanat una segona anàlisi per a comprovar si la contaminació continua o si ja s’ha eliminat.

La platja de la Malva-rosa de Borriana, en una imatge d'arxiu
La platja de la Malva-rosa de Borriana, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Borriana

Només uns dies després de reobrir al bany les platges valencianes, Borriana ha hagut de tancar al bany la platja de la Malva-rosa de manera temporal, perquè la Conselleria d’Agricultura ha detectat restes de residus contaminants en les mostres d’aigua que hi ha pres. Encara que l’Ajuntament ha demanat una altra anàlisi, els serveis municipals han senyalitzat la zona de bany afectada, situada davant del carrer Andrea Doria.

L’Ajuntament ha dit que no és recomanable accedir a la zona tancada als banyistes i que la zona de bany no té la qualitat adequada. No obstant això, el consistori ha sol·licitat una altra anàlisi per a verificar si els valors obtinguts s’han detectat en un moment puntual i ja estan resolts, o si les restes contaminants encara hi continuen.

Mentrestant, l’Ajuntament de Borriana elabora un informe i treballa amb diverses actuacions per a eliminar les restes contaminants. A més, Facsa, l’empresa subministradora de l’aigua potable, investiga les causes d’aquesta contaminació. Aquesta empresa vol determinar si darrere de les restes contaminants hi pot haver hagut un abocament.

No obstant això, la hipòtesi principal que es planteja és que les restes contaminants es deriven de les passades pluges torrencials, ja que, amb el nivell freàtic alt, van desbordar les séquies i es van abocar aigües residuals en aquesta zona de bany de Borriana.

En les mostres que han pres els tècnics de la Generalitat s’han detectat nivells elevats en els paràmetres microbiològics de control en les mostres del dia 5 de juny. Els nivells identificats superen els valors màxims admissibles dels paràmetres indicadors de contaminació d’origen residual. El Servei de Qualitat de les Aigües supervisarà l’estat de l’aigua i la platja s’obrirà quan l’aigua presente valors vàlids per a permetre el bany.

També et pot interessar

stats