Tanquen al bany la cala Baessa del Campello per triplicar el límit permés en ‘E.coli’

La causa és el vessament a la mar de les aigües residuals de les urbanitzacions i xalets de la zona nord.

Cala Baessa
Cala Baessa / El Campello Turisme.

L’Ajuntament del Campello mantindrà tancada al bany la cala de Baessa. Les analítiques realitzades a iniciativa d’Esquerra Unida, en l’oposició, han detectat que la presència del bacteri ‘E.coli’ triplica el valor màxim. La causa és el vessament a la mar de les aigües residuals de les urbanitzacions i xalets de la zona nord. Les depuradores són velles i, com que no donen l’abast, les aigües negres acaben arribant a aquesta zona freqüentada per pescadors de canya i banyistes.

El regidor Pedro Mario Pardo, d’Esquerra Unida, explica que este és un problema vell. “A l’estiu la població passa a ser de més de 12.000 persones i les depuradores només poden tractar les generades per unes 500 persones”. Al seu parer, és incomprensible que a pesar d’aquesta situació, l’Ajuntament del Campello continue donant llicències d’obra per a noves construccions, de manera que augmenta la població sense tindre aquest problema resolt.

El regidor d’Infraestructures i Platges, Julio Oca, de Ciutadans, reconeix que hi ha un problema de clavegueram en la zona nord, que arranca de fa ja quatre dècades. “La depuració d’aigües és competència de la Generalitat. L’Ajuntament del Campello paga un cànon anual de 1.800.00 euros i se suposa que estos diners haurien de reinvertir-se en millores d’infraestructures de sanejament”.

Com que no obtenen resposta de València, “any rere any fem requeriments perquè la Conselleria faça el clavegueram, però no avancem. Nosaltres volem que el procés s’agilitze”, ressalta Julio Oca. El regidor explica que amb l’objectiu de millorar la situació l’Ajuntament té previst al llarg d’este any finalitzar el procediment d’unes expropiacions amb l’objectiu de licitar en aquesta legislatura el plec per a la instal·lació del clavegueram.

Fa un dècada que el veïns de la zona nord es queixen de successius i reiterats vessaments d’aigües negres a la cala Baessa com també a cala Palmeretes i a la cala Lanussa. Demanen que es cosntruïsca una depuradora nova o que es faça la connexió amb la depuradora de l’Alacantí nord, que arreplega les aigües residuals de municipis com Sant Joan, Mutxamel i el Campello entre d’altres.

Analítica

Tot i que l’Ajuntament dona per bona l’analítica feta per Esquerra Unida, el regidor Julio Oca té previst anar este dimecres a la cala Baessa per agarrar mostres. Ha convidat l’oposició perquè acudisquen i indiquen el punt on ells trobaren les mostres contaminades amb E.coli.

També et pot interessar

stats