Tanquem Cofrents denuncia que el nou incident a la nuclear demostra la "imprudència" d'haver-ne renovat la llicència

La plataforma insisteix en la suspensió de l'activitat i adverteix que s'ha abocat aigua "altament radioactiva" fora de la contenció del reactor

La central nuclear de Cofrents en una imatge d'arxiu
La central nuclear de Cofrents, en una imatge d'arxiu / Central nuclear de Cofrents (Europa Press)

Tanquem Cofrents insisteix a reclamar la suspensió de l'activitat a la nuclear de Cofrents, després que la central haja registrat el primer incident des de la renovació de la seua llicència el mes de març. La plataforma entén que el succés evidencia "la imprudència" de la pròrroga de l'activitat de la central, "que ja ha complit 37 anys de funcionament, molt més enllà de la seua vida de disseny".

Aquest dijous la central va informar de la parada automàtica del reactor per la disminució del nivell d'aigua al recipient que refrigera el nucli, després de la qual s'ha descobert una fuita d'aigua. La comissió de seguretat nuclear ha classificat l'incident en el nivell zero de l'escala internacional de risc i assegura que no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient.

Tanquem Cofrents discrepa i adverteix que, per contra, "ha suposat l'abocament d'una quantitat desconeguda d'aigua altament radioactiva fora de la contenció del reactor" i destaca que l'accident ha tingut lloc en l'edifici de la turbina de la central, "és a dir, fora de l'àrea de contenció del reactor, la missió del qual és precisament mantindre les possibles fuites d'abocaments radioactius aïllades de l'exterior".

Per tot això la plataforma reclama que es tanque "d'una vegada aquesta central que posa tota la ciutadania en perill, i que es faça una transició ràpida a un sistema basat exclusivament en energies renovables, que evite un canvi climàtic catastròfic i que serà més net, segur i econòmic".

També et pot interessar

stats