Tancades al bany les platges de la Malva-rosa i les Arenes, a València, i la Patacona a Alboraia

Unes anàlisis de l'aigua realitzades indiquen alts nivells de microbis i es reobriran quan milloren els resultats.

Imatge de la platja de la Patacona a Alboraia
Imatge de la platja de la Patacona a Alboraia / Ajuntament d'Alboraia.

L'Ajuntament d'Alboraia comunica la prohibició per al bany a la platja de la Patacona. El Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Generalitat Valenciana ha ordenat el tancament de la zona de bany per detectar nivells elevats de paràmetres microbiològics.

Per la seua banda, l'Ajuntament de València ha restringit el bany a les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal a causa d'uns resultats "no òptims" en una anàlisi de l'aigua realitzada per la Conselleria de Medi Ambient, i ha anunciat que es podrien reobrir totes dues platges demà si millora la qualitat de l'aigua. Segons la responsable municipal de Platges, Pilar Soriano, "aquests resultats no venen produïts per les obres de reparació que s'estan realitzant a l'emissari de Vera, i tot sembla indicar que ve d'algun punt de la platja de la Patacona, però en aquests moments l'equip tècnic ho està estudiant".

Els dos ajuntaments han activat el protocol de forma automàtica i han informat el Servei de Socorrisme, Policia Local i la ciutadania.

Es procedirà a prendre una nova mostra d'aigua al llarg d'aquest divendres i, si l'aigua torna a ser òptima, es procedirà de nou a l'obertura al bany.

També et pot interessar

stats