Tancades al bany les platges de la Devesa i la Malva-rosa per 'Escherichia coli'

L’Ajuntament de València assenyala que es pot deure a un augment del cabal de l’aigua de reg que desemboca a la zona.

Platja de la Malva-rosa, aquest dijous

L'Ajuntament de València ha ordenat a primera hora de la vesprada que es tanquen al bany les platges de la Devesa i la Malva-rosa perquè se superen els nivells d'Escherichia coli. Les dues quedaran de moment tancades tot el dia de dijous. Divendres està previst que es torne a actualitzar la informació. 

Des del consistori, recorden que el tancament només afecta aquestes dues, Malva-rosa i Devesa (la que va des de la gola del Pujol fins a la gola del Perellonet), i que la pròxima platja del Cabanyal continua oberta i en situació de normalitat. L’Ajuntament ha constatat que no hi ha constància que hi haja problemes a les depuradores del Saler i de Pinedo ”i que probablement es deu a un augment del cabal de l’aigua de reg que arrossegaria els bacteris de la zona de Sedaví-Alfafar, que desemboquen a la gola del Pujol”.

La platja de la Malva-rosa ja va ser tancada al bany al juny per un episodi similar, ja que es detectaren nivells elevats de paràmetres microbiològics.

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Català, ha criticat el "caos" que, al seu parer, existeix en la gestió del litoral de la ciutat i li ha demanat a l'alcalde, Joan Ribó, que prenga mesures "davant els continus tancaments de platges" que s'han produït últimament. 

També et pot interessar