És tan important saber quan arribarà?

Una campanya de la DGT encoratja els usuaris a no telefonar o enviar missatges, si sabem que està conduint.

VÍDEO | És tan important saber quan arribarà?

Ni l'excès de velocitat, ni anar begut. La primera causa de mort a les carreteres ja és utilitzar un dispositiu electrònic. Atendre una telefonada al volant triplica la possibilitat de patir un accident. Enviar un missatge multiplica eixe perill per 23. La responsabilitat en l'ús adequat d'aquesta tecnologia és responsabilitat de la persona que condueix, però també de les amistats, coneguts i família, que envia missatges o telefona, sabent que estan a la carretera.

És per això que la DGT i la companyia telefònica Orange han iniciat una campanya per a conscienciar, no solament els conductors, sinó també aquelles persones que els poden distraure al volant. La campanya 'Per un ús Love de la tecnologia' pretén fer-nos reflexionar sobre els mals hàbits de comunicació tecnològica. 

Més de 100.000 denúncies

El director general de Trànsit en funcions, Pere Navarro, ha assegurat que el seu organisme va posar fins a 104.000 denúncies per usar el mòbil al volant. Una xifra que augmentarà, segons ha explicat,  perquè les 216 càmeres que, en principi, servien per a vigilar l'ús del cinturó de seguretat, també s'estan utilitzant aquest 2019 per a controlar l'ús del mòbil en la conducció. 

Durant la presentació, Navarro ha recordat també que la DGT té sobre la taula modificar la Llei de trànsit per a equiparar l'ús del mòbil al volant amb el consum d'alcohol i drogues, i que l'avantprojecte de llei ja està acabat i a l'espera que hi haja un nou govern perquè s'aprove. El document no recull un augment de la quantia de les multes econòmiques per usar el mòbil al volant (ara suposa una sanció de 200 euros), però sí un increment de la pèrdua de punts. Dels tres que es retiren ara, es preveu augmentar a sis la pèrdua de punts del carnet, de manera que aquest comportament s'iguala al consum d'alcohol o drogues.

També et pot interessar

stats