Els talls de llum continuen a València: milers de veïns passen la nit a fosques a Campanar i a les Tendetes

Iberdrola treballa per a restalir el servei elèctric interromput per una avaria en la xarxa subterrània de mitjana tensió a causa d'un incendi

Un camió transporta un generador, aquest dijous
Un camió transporta un generador, aquest dijous / À Punt NTC

Milers de veïns dels barris de Campanar i les Tendetes de València han passat la darrera nit, una de les més sufocants de l'any, sense subministrament elèctric després de la fallada que els va tindre sense llum una gran part del dimecres. Les primeres apagades es van produir cap al migdia, en plena onada de calor, a causa d'una avaria en una galeria de línies subterrànies de mitjana tensió. L'origen està en un incendi originat prop de la subestació elèctrica de Beniferri en circumstàncies que encara es desconeixen i que va cremar un cable de la xarxa. 

L'incident ha afectat diverses parts del districte de Campanar, al nord-oest de València. Inicialment, Iberdrola va xifrar en 4.500 els clients perjudicats pels talls de corrent. A més de milers de residents que s'han quedat sense llum a casa, l'apagada va arribar també a l'estació del metro de Túria i a enclavaments comercials rellevants de la zona com Nuevo Centro o els grans magatzems d'El Corte Inglés, tots dos a l'avinguda de Pius XII. En aquesta illa urbana hi ha també diversos hotels, sales de cinema, oficines i l'Institut Valencià d'Oncologia, un dels centres neuràlgics que s'han quedat sense subministrament i que ha hagut de recórrer a generadors autònoms d'emergència per a poder seguir funcionant. 

Mapa de la zona afectada per la incidència en la xarxa elèctrica
Mapa de la zona afectada per la incidència en la xarxa elèctrica / Iberdrola

Després d'estar una gran part del dia sense corrent, durant una part de la vesprada va recobrar-se part de la normalitat, però cap a les deu de la nit va tornar a registrar-se una gran apagada general. En les últimes hores s'hi han registrat vora 55 incidències, que afecten desenes de domicilis particulars i dues grans àrees comercials als barris de Campanar i les Tendetes, punts crítics de l'avaria. Iberdrola ha anunciat en el web que el servei està en reparació i s'anirà reprenent progressivament des de les 7:00 hores d'aquest dijous. 

La manca de subministrament elèctric en una nit especialment calorosa ha impedit fer ús en moltes vivendes i hotels de l'aire condicionat. La direcció d'un dels hotels afectats, un edifici de nou plantes ple de clientela, han contat a À Punt NTC que també han resultat inutilitzats els ascensors del recinte. Les dues àrees comercials de la zona i les botigues dels voltants temen reviure aquest dijous els problemes i la situació caòtica que els van generar ahir els talls en la llum. Com per exemple, la que es trobaren els usuaris que tenien entrada per als cinemes del barri: pogueren accedir a les sales sense cap control, perquè les portes estaven obertes i no hi havia personal que els explicara que no s'anaven a projectar les pel·lícules. Dimecres, per cert, era el dia de l'espectador. 

El personal tècnic treballa a estall per a arreglar la incidència. Mentre no es recobre la normalitat, els deu grans grups electrògens que es van instal·lar en diferents punts de les zones afectades per a suplir les mancances del centre de repartiment avariat continuaran funcionant a ple rendiment. 

També et pot interessar

stats