Tallers a les escoles per a afrontar desastres naturals

L’alumnat del Baix Segura rep formació per a reaccionar en cas d’emergències i, fins i tot, per a preparar un kit bàsic.

Una de les sessions formatives, per a preparar els escolars per als desastres naturals, que ha tingut lloc aquest matí

Dies com aquests, en què vivim episodis d’intenses pluges, generen ansietat i temor, especialment entre el veïnat del Baix Segura, que encara té molt recent la Dana que va batre la comarca i va causar importants inundacions el 2019. Els menors són un dels col·lectius que més acusa aquesta por i inseguretat, per això la Creu Roja, dins del pla estratègic de postemergència, tracta de preparar-los, amb una sèrie de tallers a les escoles perquè puguen afrontar de la millor manera possible situacions d’emergència.

La iniciativa de la Creu Roja ha sorgit arran del seguiment psicològic que l’entitat està fent a 600 afectats per la DANA del Baix Segura. Per ara, impartiran aquests tallers a huit col·legis localitzats a les zones més castigades pel temporal de l’any passat, però no descarten ampliar-ho a uns altres centres educatius més avant.

La directora del CEIP Heredades d’Almoradí, Mari Carmen Ramírez, relatava a À Punt NTC que “quan plou molt, l’alumnat està més nerviós per si venen a arreplegar-los”, entre moltes altres mostres de nerviosisme que perceben els docents. Per això, en la formació que els imparteix ara la Creu Roja, ofereixen a l’alumnat ferramentes per a saber com actuar en una situació d'emergència, no només en el cas d’una inundació, sinó també per un incendi o un terratrèmol, i a qui demanar ajuda.

Aportar-los seguretat emocional

D'aquesta manera, els donen seguretat per a afrontar també psicològicament i emocionalment situacions de crisi, que malauradament seran cada vegada més freqüents, i ajudar també els seus familiars. “Els menors són prescriptors, són els qui millor poden portar aquestes conductes a casa seua”, adverteix Esther Lillo, de la Creu Roja.

En aquest sentit, als tallers els ensenyen a preparar un kit amb medicaments i coses bàsiques en el cas d’una alerta, a exterioritzar les emocions, a fer exercicis de relaxació i protocols d'actuació davant qualsevol catàstrofe natural. En definitiva, els tallers de la Creu Roja els aporten coneixements que els preparen per a plantar cara a situacions d'emergència que, malauradament, cada dia seran més freqüents.

També et pot interessar

stats