Primer tall del Raïm de Taula del Vinalopó en Saquets

La campanya, que s'allargarà fins a mitjan gener, dona treball a uns 300 agricultors i ha generat 13.000 llocs de treball directes

Arranca la campanya de raïm al Vinalopó
Bea Ponce
Marta López
02 de setembre 2021 - 18:40

Aquest dijous al Vinalopó Mitja ha tingut lloc el primer tall simbòlic de la DO Raïm de Taula del Vinalopó en Saquets. Es tracta d'un apreciat producte, considerat un superaliment.

La campanya del raïm de taula dona treball a 300 agricultors que han generat enguany 13.000 llocs de treball directes. El seu esforç ha permés produir quaranta milions de quilos "d'un raïm únic, amb una qualitat que enguany és excel·lent", asseguren. À Punt els ha acompanyat fins al Fondó de les Neus, al Vinalopó Mitjà.

Els saquets ajuden el raïm a madurar
Els saquets ajuden el raïm a madurar

José Bernabeu, de la DO Raïm de Taula del Vinalopó, ha destacat la seua qualitat. Mentre que la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha desitjat una bona acollida del producte als mercats.

Del sector també formen part trenta comercialitzadors. Es tracta d'un producte protegit que arribarà a les nostres taules des d'ara i serà protagonista en Cap d'Any. El quaranta per cent de la producció s'exporta a altres països.

Reclamacions del sector

El sector reclama aigua per al reg i una reducció del preu de les assegurances en aquesta època d'emergència climàtica. A més, Ramón Espinosa, secretari tècnic d'Asaja Alacant ha demanat que es garantisquen els preus, de manera que estiguen per damunt del cost de producció.

La collita del raïm de taula del Vinalopó s'ha iniciat aquest dijous i s'allargarà fins a mitjan gener. Pel que fa al valor de la producció, la previsió és que se supere els 26 milions d'euros.

També et pot interessar