Tabarca tindrà aquest estiu el dispositiu de seguretat més gran de la seua història

Un equip de tres bombers s’afigen a la Policia Local, Guàrdia Civil i els socorristes

L'illa de Tabarca vista des de la mar / À Punt NTC

L'illa de Tabarca, l'única habitada de la Comunitat Valenciana, disposa, per primera vegada, d'un grup diari de tres bombers de l'Ajuntament d'Alacant. Uns efectius que se sumen a l'operatiu fix format per la Policia Local, tres socorristes i les unitats de la Guàrdia Civil i que fan que, aquest estiu l'illa tinga el dispositiu més gran de seguretat de la seua història.

L'illa habitada més xicoteta d'Espanya, en un dia punta d’estiu, pot arribar a rebre més de 5.000 turistes atrets per la singular trama urbana i les aigües cristal·lines d'una mar declarada reserva marina fa 37 anys. Aquesta gran quantitat de gent que la visita fa que siga necessari reforçar el dispositiu de seguretat habitual durant els mesos de temporada alta de turisme, explica el regidor de Seguretat, Julio Calero.

Per primera vegada, els bombers de l'Ajuntament d'Alacant han instal·lat un punt de guàrdia. Dos bombers i un patró s'hi desplacen cada dia amb una llanxa pròpia. Atenen, sobretot, rescats aquàtics que han augmentat perquè cada any hi ha més embarcacions fondejades. Daniel González, l’oficial en cap dels bombers de l’Ajuntament d’Alacant, diu que cada dia revisen les embarcacions fondejades per si alguna té problemes, ja que fa tot just dues setmanes una es va afonar en primera línia de platja.

Una altra zona de risc són els penya-segats, on l’equip de bombers aconsella el jovent cada dia no botar a la mar i, de tant en tant, han de rescatar alguna persona que no els ha fet cas, indica Calero.

En el programa Vigilants de la platja d'À Punt Mèdia, podran veure ampliada la tasca d'aquesta unitat de bombers.

També et pot interessar

stats