Tabarca, escenari d’un espectacular simulacre amb explosions

Diferents cossos de seguretat i emergències i tres helicòpters es despleguen a l’illa

Simulacre d'atemptat a l'illa de Tabarca / À Punt NTC

Un home ha apunyalat cinc vianants i ha provocat una explosió a l’illa de Tabarca. Es tracta d’un simulacre que han desplegat a l'illa aquest divendres efectius de diferents cossos de seguretat i emergències i tres helicòpters. Les càmeres d’À Punt NTC n’han sigut testimonis.

Efectius del cos d'elit d'acció ràpida de la Guàrdia Civil, bombers d'Alacant, Policia Nacional i Local s’han desplaçat, des del port d’Alacant, per a participar en aquest simulacre amb la finalitat de millorar els protocols i estar millor preparats per a possibles atemptats.

La coordinació entre els diversos cossos de seguretat i d’emergències és fonamental en els atacs amb moltes víctimes. Per això una seixantena de membres han participat en una setmana d’experiències a Alacant, que ha culminat amb aquesta acció.

Es fa en el marc del Protocol Íbero, que s’activa en produir-se un incident intencionat amb moltes víctimes i que estableix el marc d’actuació en funció del tipus d’escenari i de la informació de què es disposa per a adaptar la resposta de la forma més eficaç i ràpida possible.

També et pot interessar

stats