T’ha tocat la loteria? Et contem tot el que necessites saber per a cobrar el premi

Hem preguntat a l’amo d’una administració de loteria, que ens ha resolt els dubtes més freqüents

Tot el que necessites saber per cobrar el premi de la loteria de Nadal / À Punt NTC

Cada any milers de persones somien que els toca la Grossa del sorteig de la loteria de Nadal però, quan això passa, saben com cobrar els diners correctament? À Punt ha parlat amb Ramiro Gómez, amo de l’administració de loteria La Purísima, per resoldre els dubtes més freqüents de qui té la fortuna de tindre un dècim premiat.

On es poden cobrar els premis?

Les administracions de loteria tenen l’obligació de pagar premis fins a 2.000 euros per dècim, sense importar la quantitat de dècims. De 2.000 euros cap amunt són les entitats financeres les que han d’efectuar el pagament, sense importar si s’és client o no. Però compte, que no totes tenen l’obligació de fer-ho.

Fins quan es poden cobrar els premis?

A partir del 22 de desembre a la vesprada comença el termini per a poder reclamar els diners, i s’allarga fins al 22 de març. A partir d’aquesta data, no es pagarà cap dècim més. 

Com s’ha de cobrar un dècim compartit?

S’ha de cobrar en una entitat financera, i hi han d’anar totes les persones que participen del dècim. Allí hauran de presentar el respectiu DNI i declarar cadascú el que ha jugat i el que li pertoca de l’import total.

Quant s’emporta Hisenda?

Els primers 40.000 euros estan exempts d’impostos, però a partir d’ací Hisenda s’endú un 20%. És a dir, si per exemple guanyem 100.000 euros, els primers 40.000 euros els cobrem íntegres, i dels altres 60.000 ens descompten el 20% (12.000 euros). Per tant, cobraríem 88.000 euros.

També et pot interessar

stats