Suspesos els actes previs als Moros i Cristians d’Alcoi pel coronavirus

Entitats festeres i consistori encara han de decidir si cancel·len la Trilogia d’abril o esperen a veure l’evolució de l’epidèmia.

Suspesos els actes previs als Moros i Cristians d’Alcoi pel coronavirus
Suspesos els actes previs als Moros i Cristians d’Alcoi pel coronavirus

Els actes previs d’una de les festes més tradicionals de la Comunitat Valenciana, els Moros i Cristians d’Alcoi, se suspenen davant la situació creada pel coronavirus. És l’última de les festivitats que se celebren al març o abril i que s’han cancel·lat o ajornat per l’emergència sanitària. De moment ja s’han suspés les Falles, la Magdalena, la Setmana Santa d’Alacant, els actes de Quaresma a Oriola o la Setmana Santa Marinera de València (els actes fins al 2 d'abril).

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha dit en Les notícies del matí que “la força major obliga” a suspendre els actes previs a la Trilogia (que se celebra enguany del 25 al 27 d’abril). Ara totes les entitats participants en la festa han decidir si se suspén l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi o s’espera a veure l’evolució d’aquestes setmanes.

Segons l’alcalde del municipi, tots els agents implicats en la festa entenen “l’excepcionalitat que vivim i la necessitat de contribuir tots a la prevenció” perquè no afecte de manera massiva a la ciutadania. “És una festa molt turística” i hem de contribuir a reduir els riscos i prendre mesures perquè “per damunt de totes les festes i tradicions està la salut, i quan se celebren es farà amb totes les garanties”, ha afegit Francés.

Oriola suspén els actes programats per la Quaresma

D'altra banda, la Junta d'Oriola ha decidit suspendre els actes programats durant la Quaresma en la capital del Baix Segura.

També et pot interessar

stats