Suspenen el tercer grau a Junqueras i quatre presos més del ‘procés’

El jutjat de vigilància penitenciària paralitza la mesura mentre es resol el recurs de la Fiscalia contra el règim obert que els va concedir la Generalitat.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixat, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, eixint de la presó de Lledoners, per primera vegada en règim de semillibertat, el passat 17 de juliol
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixat, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, eixint de la presó de Lledoners, per primera vegada en règim de semillibertat, el passat 17 de juliol / Pau Venteo (Europa Press)

El jutjat de vigilància penitenciària ha suspés el tercer grau a l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, i a uns altres quatre presos del procés. La decisió s’ha adoptat mentre es resol el recurs de la Fiscalia contra el règim obert que els va concedir la Generalitat el passat 14 de juliol.

La Fiscalia ha demanat al jutjat de vigilància penitenciària que suspenga, de manera immediata, el tercer grau a sis dels nou presos condemnats pel procés per a evitar que la semillibertat que els va concedir la Generalitat cree una "total sensació d'impunitat", tant per a ells com per a la societat.

En cinc provindències, que es poden recórrer en un període màxim de tres dies, la titular del jutjat de vigilància penitenciària número cinc de Catalunya, que porta els recursos relatius a Junqueras, els exconsellers Raül Romeva i Joaquim Forn, l’exlíder de l’ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, acorda que l’escrit de la Fiscalia comporta la suspensió del tercer grau fins que es resolga.

També et pot interessar

stats