Suspenen la jornada comercial sobre ventres de lloguer per l’oposició d’un centenar d’organitzacions feministes

Les associacions consideren que aquesta pràctica fa un “ús de la capacitat reproductiva de les dones per a obtindre benefici".

Les associacions feministes presenten un escrit contra la jornada de ventres de lloguer. Europa Press
Les associacions feministes presenten un escrit contra la jornada de ventres de lloguer. Europa Press

L'empresa americana Circle Surrogacy ha cancel·lat la jornada comercial sobre ventres de lloguer que tenia previst celebrar aquest dissabte a l'hotel Sercotel Sorolla Palace de València. La companyia ha suspés l’acte després del ressò generat per l'oposició de quasi un centenar d'organitzacions feministes i associacions de diferents àmbits.

Les organitzacions han reclamat aquest dijous a la direcció de l'hotel la cancel·lació de la jornada sobre ventres de lloguer, ja que consideren que aquesta pràctica fa un “ús de la capacitat reproductiva de les dones per a obtindre benefici".

Després de no haver rebut resposta per part de l'establiment, les organitzacions havien organitzat una concentració davant el Sercotel Sorolla Palace per a aquest dissabte a les 12 hores. L’acte continua convocat malgrat la cancel·lació de la jornada, ja que les associacions consideren que ha sigut "tot molt estrany".

"Estem feliços que vegen que no poden fer aquest tipus d’activitats ací, però l'acció que realitzarem és de visibilització de la repulsa contra aquest tipus de comerç", han ressaltat.

La concentració de les organitzacions feministes, que inclourà una representació i la lectura d'un manifest, continuarà tenint lloc al Sorolla Palace perquè és el lloc que tenen autoritzat. L’acte es realitza en oposició a les pràctiques que realitzen empreses i despatxos jurídics com Circle Surrogacy de gestió de ventres de lloguer, perquè consideren que suposen "una violació de drets humans, un atemptat a la dignitat de les dones i la mercantilització d'éssers humans", segons han indicat les organitzacions.

També et pot interessar

stats