Se suspén la declaració d'Álvarez Conde per presumpta malversació en la URJC

S’investiga la presumpta transferència de 200 mil euros de l’institut per al benefici personal.

El director de l'Institut de Dret Públic de la URJC, Enrique Álvarez Conde
El director de l'Institut de Dret Públic de la URJC, Enrique Álvarez Conde / Europa Press

La jutgessa que investiga la suposada malversació de fons de l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) havia citat a declarar aquest divendres a qui va ser el màxim responsable del centre i principal imputat, Enrique Álvarez Conde. El jutjat d'instrucció número 34 de Madrid investiga si el catedràtic va desviar fons dels dos comptes de l'institut amb finalitats personals, ja  que era l'únic autoritzat per a gestionar-los. La declaració de Conde s'ha suspés per motius de salut.

La magistrada del cas, Coro Monreal va intentar derivar la causa per malversació a la jutge que instrueix el cas dels màsters, però aquesta es va negar a fer-ho en considerar que "entorpiria la instrucció".

Segons el sumari de la causa, Álvarez Conde i l’exsubdirectora de l'institut, Laura Nuño, es van repartir més de 200.000 euros en sobresous dels comptes de l'entitat que gestionava el catedràtic.

Entre 2012 i 2017, Álvarez Conde es va fer transferències per valor de 123.589 euros, la majoria de les quals sense consignar  el concepte. A més, va detraure uns 40.000 euros en efectiu que presumptament va derivar a familiars. Per la seua banda, Nuño està acusada d’haver rebut altres 90.234 euros.

També et pot interessar

stats