Susana Gisbert proposa que el negacionisme de la violència de gènere siga delicte

La fiscal valenciana especialista en violència masclista alerta del creixent nombre de dones assassinades en els últims anys.

La fiscal Susana Gisbert
La fiscal Susana Gisbert

La fiscal valenciana contra els delictes d'odi, Susana Gisbert, proposa que el negacionisme de la violència de gènere puga ser considerat delicte d’odi, igual que ocorre amb el negacionisme de l'Holocaust. La fiscal entén que negar la violència contra les dones "s'aproxima" molt al tipus penal del negacionisme de l'Holocaust: si en aquest cas el que es nega és el genocidi, en el primer es pretén invisibilitzar la mort de més de mil dones en els últims anys a Espanya. 

En declaracions a Les notícies del migdia, Gisbert reflexiona sobre el fet que aquest tipus penal no estiga recollit ara en el Codi Penal espanyol i planteja que s'estudie la possibilitat que ho estiga. "És una possibilitat legal que encara no existeix però que podria ser, en la mesura que l'assassinat de dones pel fet de ser-ho té una transcendència numèrica important", ha explicat.

La fiscal, que està especialitzada en violència de gènere i ha sigut portaveu de la Fiscalia de València, afig que encara que en el cas de les morts de dones no estem parlant d'un crim de lesa humanitat, com ocorre amb l'Holocaust, el nombre de dones assassinades comença a ser de tanta magnitud que podria arribar a considerar-se com a tal. 

Gisbert assenyala també que s'hauria de complir amb el Pacte d'estat contra la violència de gènere i el Conveni d'Istanbul, que recull i equipara violència masclista i de gènere en un sol concepte.

També et pot interessar

stats