Susana Gisbert: “És necessari replantejar els delictes d'expressió”

La fiscal especialitzada en violència de gènere aposta per debatre els límits de la llibertat d'expressió i molta pedagogia.

Susana Gisbert: “És necessari replantejar els delictes d'expressió”
Susana Gisbert: “És necessari replantejar els delictes d'expressió”

Susana Gisbert, fiscal especialitzada en violència de gènere ha explicat aquest dijous a Les notícies del matí que “cap dret és il·limitat”, en referència a la llibertat d'expressió. Preguntada per si els tuits i les lletres de Pablo Hasél inciten a la violència, Gisbert creu que el debat sobre el tema havia d’haver-se obert abans i no ara. La fiscal creu necessari “replantejar els delictes d'expressió, sobretot els que estan parlant de drets jurídics que no estan tan clars com els delictes d'odi”.

Gisbert, en qualsevol cas, ha deixat clar que les sentències són per a complir-les, tot i que també ha recordat que existeix la justícia europea i internacional en cas de voler recórrer. I ha remarcat que el debat sobre aquests drets i fins on arriben hauria d’haver-se produït prèviament, no al final del procediment. La jurista ha recordat que el perill més gran “és l'autocensura”, quan no es diu el que es pensa per por a ser empresonat. “Per això és necessari un debat sobre els límits”, ha incidit. La fiscal ha remarcat igualment la necessitat de “fer molta pedagogia” sobre aquest tema.

Preguntada per la situació d'Espanya en el context internacional, Gisbert ha dit que hi ha dos grans vies: l'americana, en què la llibertat d'expressió és sagrada i tot és llibertat d'expressió, i la vessant alemanya, que és molt més repressiva.

28 acusats per les agressions del Nou d'Octubre de 2017

Gisbert ha anunciat que la qualificació arran de les agressions del Nou d'Octubre de 2017 està feta i que hi ha 28 acusats, que seuran al bancs dels acusats si s'admeten les seues consideracions, per delictes d'odi, desordes públics i lesions contra els periodistes. Gisbert fa referència a les 28 persones investigades en la causa per les agressions i amenaces que van patir professionals de mitjans de comunicació i diversos assistents a la manifestació del Nou d’Octubre de 2017.

També et pot interessar

stats