Susana Gisbert insisteix que la violació de Manresa va ser agressió sexual i no abús

L'experta no creu que calga un canvi legislatiu, sinó la incorporació de la perspectiva de gènere en la interpretació de les sentències.

Entrevista a Susana Gisbert en 'Les notícies del matí'
Entrevista a Susana Gisbert en 'Les notícies del matí'

La diferència entre abús i agressió sexual en el Codi Penal es troba en el concepte de violència i d'intimidació; quan es considera que n'ha hagut és agressió sexual, quan no, abús. Una visió de la llei que tanmateix és objecte d'interpretació. La sentència de l'anomenada manada de Manresa, en què s'ha condemnat per abús a cinc dels acusats, ha tornat a despertar la indignació de molts sectors socials, entre ells, la de la fiscal especialitzada en violència de gènere, Susana Gisbert.

"Sembla un déjà vu amb la primera sentència de la Manada", ha assegurat en una entrevista a Les notícies del matí. L'experta creu que aquest cas s'hauria de considerar agressió sexual. "Malgrat la pèrdua de sentit de la víctima, la intimidació ambiental que es fa a una xiqueta de 14 anys, que és obligada a tindre relacions sexuals, és suficient per a canviar el concepte d'abús a violació", ha assegurat.

Malgrat la situació, Gisbert no creu que calga una revisió de la llei, sinó la incorporació de la perspectiva de gènere a la interpretació. "És un problema d'interpretació, però necessita eines", ha afirmat. En aquest sentit, la fiscal ha considerat "un abans i un després" l'última sentència de la Manada. "És molt important tindre la idea que la jurisprudència és dinàmica", ha afegit.

També et pot interessar

stats