El Suprem es reuneix per a ultimar la sentència del ‘procés’

Ha de decidir quan es farà pública: com a possibles dates, s'apunten aquest dijous o divendres, o ja dilluns vinent.

Manifestació a Catalunya el passat 1 d'octubre
Manifestació a Catalunya el passat 1 d'octubre / Marta Pérez (Efe)

La campanya electoral vindrà sacsejada els pròxims dies per la sentència del Tribunal Suprem sobre el 'procés' i com hi respondrà Catalunya davant la decisió judicial. L'alt tribunal es reuneix aquest dilluns per a consensuar les penes que imposaran als nou dirigents independentistes acusats i, de moment, empresonats preventivament. També ha de decidir quina serà la data en què es farà pública la sentència.

L'esborrany ja està redactat, i ara només cal que els jutges que conformen el Tribunal Suprem acorden amb la màxima unanimitat les possibles condemnes. Per això, la reunió comença aquesta jornada, tot i que podria prolongar-se més d'un dia, en funció del que tarden a arribar a un possible consens.

L'altra incògnita és conéixer quan es farà pública la sentència. Ha de ser abans del 16 d'octubre, ja que eixe és el dia en què farà dos anys de la presó preventiva de dos dels processats, Jordi Cuixart i Jordi Sanchez. S'apunta com a possibles dates aquest dijous o divendres, o ja el dilluns 14.

També et pot interessar

stats