El Suprem rebutja un últim recurs de la família Franco contra l'exhumació

La Fundació Franco es desvincula de les protestes al cementeri de Mingorrubio.

Mausoleu del Valle de los Caídos, d'on serà exhumat el dictador
Mausoleu del Valle de los Caídos, d'on serà exhumat el dictador

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha rebutjat un últim intent de la família de Francisco Franco d'anul·lar la provisió de l'òrgan judicial que permet l'entrada a la basílica del Valle de los Caídos per a escometre els treballs d'exhumació de les restes del dictador, que el govern espanyol té previst dur a terme aquest dijous.

Els magistrats tenen pendent de resoldre altres recursos de reposició presentats per la família, la Fundació Francisco Franco i la comunitat benedictina del Valle de los Caídos, que pretenen parar els treballs a la basílica.

La setmana passada, la defensa exercida en nom dels nets de Francisco Franco va tornar a demanar a l'alt tribunal que paralitzara la retirada de les restes de la basílica i suspenguera cautelarment els acords dels Consell de Ministres en què es va aprovar l'exhumació. La qüestió ja va ser resolta pel Suprem en una sentència ferma del passat 30 de setembre, per la qual cosa fonts de l'alt tribunal, citades per Efe, preveuen que la petició serà rebutjada.

La sala té pendent també dues reclamacions semblants de la Fundació Francisco Franco i dels benedictins, que seran resoltes en els pròxims dies, una vegada arriben les al·legacions reclamades a l'Advocacia de l'Estat sobre el tema.

La Fundació Francisco Franco es desvincula de les protestes a Mingorrubio

La Fundació Francisco Franco s'ha desvinculat aquest dimarts de qualsevol acte de protesta que es puga produir al cementeri de Mingorrubio, a El Pardo, on se soterraran les restes del dictador. En un comunicat, la fundació assegura que la crida pública que han fet és per a “portar flors i resar unes pregàries per a qui va ser cap de l'Estat espanyol de 1936 a 1975”.

A Mingorrubio hi ha previst un ofici religiós pel dictador en la intimitat familiar, a càrrec del prior del Valle de los Caídos i un sacerdot, que és fill d'Antonio Tejero, el guàrdia civil que va ser condemnat per l'intent de colp d'estat del 23F.

També et pot interessar