El Suprem rebutja el recurs de la Generalitat contra el projecte del centre comercial Intu Mediterrani

L’alt tribunal argumenta que el TSJCV ja va donar una contestació “explícita” i “prou raonada” a la sentència recorreguda.

Una de les àrees que contempla el projecte comercial Intu Mediterrani
Una de les àrees que contempla el projecte comercial Intu Mediterrani / Intu Mediterrani

El Suprem ha rebutjat el recurs que va presentar la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que va anul·lar una resolució de l'administració autonòmica que denegava el projecte de centre comercial Port Mediterrani i que posteriorment es va convertir en Intu Mediterrani.

En una provisió, datada el 10 de juliol, el tribunal argumenta la inadmissió per la “irrecurribilitat” de la sentència, en tractar-se d'aplicació de dret autonòmic “sent els preceptes estatals infringits merament instrumentals”. Segons argumenta el Suprem, el recurs no té “fonamentació suficient i singularitzada” i subratlla que la sala, en l'auto de desembre de 2019, va donar contestació “explícita i prou raonada” a la sentència recorreguda en cassació.

L'Advocacia de la Generalitat va presentar recurs en cassació davant el Suprem en considerar que la sentència del TSJCV xocava amb legislació estatal i la directiva europea i, per això, van sol·licitar a l'alt tribunal que dictara doctrina per a assegurar un procés amb totes les garanties mediambientals, socials i econòmiques.

Oltra: “Cal estudiar-la bé”

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s'ha referit a la decisió del Tribunal Suprem. Considera que és “molt recent i cal estudiar-la bé”. “En qualsevol cas el que sí que ha transcendit és que sembla que necessita d'una altra avaluació ambiental i, per tant, caldrà complir la sentència i executar-la en els eixos termes”, ha afegit.

Els promotors d’aquest centre comercial a Paterna van assegurar que el projecte comptava amb una inversió de 860 milions d'euros i que generaria més de 5.000 llocs de treball quan entrarà en funcionament i més de 3.000 en la fase de construcció.

També et pot interessar

stats