El Suprem rebutja el darrer recurs de la família de Franco per a evitar l'exhumació

El prior del Valle de los Caídos no acata la decisió i adverteix al govern espanyol que impedirà l'accés a la basílica

Tomba de Franco al Valle de los Caídos
Tomba de Franco al Valle de los Caídos / Europa Press

El Tribunal Suprem ha confirmat que el govern espanyol està autoritzat per a exhumar les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. En l'aclariment de la sentència sol·licitada per la família Franco, l'alt tribunal ha confirmat que es podrà procedir a l'exhumació quan s'alcen les mesures cautelars dels altres tres recursos pendents. Considera que no cal explicar-hi res perquè "la sentència és clara".

La resolució de la secció quarta de la sala contenciosa administrativa facilita encara més el camí de l'exhumació, ja que confirma, després del recurs dels néts del dictador, que l'executiu de Pedro Sánchez pot iniciar el procés sense el consentiment del prior del Valle de los Caídos. En aquest sentit, serà el Consell de Ministres el que aprove l'exhumació que, segons fonts del govern espanyol, tindrà lloc de "forma imminent". La decisió es podria prendre aquest divendres en la reunió del Consell de Ministres o bé la setmana vinent.

El p

rior del Valle de los Caídos adverteix que impedirà l'accés a la basílica

El prior del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, ha advertit al govern espanyol que no permetrà l'accés a la basílica per a exhumar Franco fins que el Tribunal Suprem responga a les al·legacions que ha formulat.

En una carta adreçada a la vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, el prior ha afirmat que l'abadia impedirà l'accés "a una res sacra" perquè considera "una vulneració de la llibertat religiosa pretendre actuar en una lloc sagrat sense la preceptiva autorització eclesiàstica".

També et pot interessar