El Suprem ratifica la prohibició de matar a colps de pica el Bou de la Vega

L'alt tribunal rebutja el recurs de la corporació al Constitucional i tanca la via jurídica per a reactivar el festeig.

L’alt tribunal ha rebutjat el recurs de l'Ajuntament de Tordesillas contra la decisió de prohibir la mort a colps de pica de l’animal
L’alt tribunal ha rebutjat el recurs de l'Ajuntament de Tordesillas contra la decisió de prohibir la mort a colps de pica de l’animal

El Tribunal Suprem ha ratificat la prohibició de matar amb piques el Bou de la Vega. L’alt tribunal ha rebutjat el recurs plantejat per l’Ajuntament de Tordesillas (Valladolid) contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó (TSJCiL), que va donar la raó a la Junta per a no autoritzar la mort de l’animal en públic i a colps de pica durant el festeig. 

El Suprem estima, a més, que la corporació municipal manca de legitimitat per a elevar la qüestió al Tribunal Constitucional, la qual cosa tanca la via administrativa i judicial que l'ajuntament va iniciar el 2016 contra la prohibició.

En juny d'aquell any el TSJCiL va desestimar un recurs del consistori contra el decret-llei de Corts de Castella i Lleó, que prohibia expressament la mort en públic de l'animal durant el torneig, d'origen medieval. L'ajuntament va decidir recórrer al Tribunal Constitucional, una opció que ara rebutja el Suprem, que avala la resolució del TSJCiL.

L'alcalde de Tordesillas, el socialista José Antonio González Poncela, ha anunciat que la corporació municipal ha consensuat amb el grup municipal del PP demanar un informe a serveis jurídics externs per a valorar les "possibilitats que s'obriran d'ara endavant". 

També et pot interessar

stats