El Suprem ratifica la prohibició de beure alcohol en les tasques de Castelló

El consum de begudes alcohòliques queda limitat a les terrasses cobertes habilitades pels locals al carrer.

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de l'Ajuntament de Castelló contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que prohibia el consum d'alcohol en la via pública en les zones de les tasques, per la qual cosa el consum de begudes alcohòliques queda limitat a les terrasses cobertes habilitades pels locals al carrer.

La Sala considera que el recurs es funda en la "infracció" de la normativa de la Comunitat Valenciana, en concret del decret del Consell pel qual s'aprova el text de la Llei sobre Drogodependències i Altres Trastorns Addictius.

Al març de 2012, l'Ajuntament va acordar la modificació de l'article 26 de l'ordenança municipal per a autoritzar expressament el consum d'alcohol en el centre de Castelló i l’Associació Sense Soroll va presentar al·legacions en considerar que aquesta autorització era contrària a la declaració de Zona Acústicament Saturada (ZAS) que tenen aquests carrers.

L'associació va posar un recurs perquè considerava que la modificació de l'ordenança vulnerava els drets de la zona de les tasques i contravenia la declaració de ZAS per superar "en més de 20 decibels" el contemplat per la llei. La petició va ser estimada en 2018 pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i va decretar la prohibició de consumir alcohol en aquesta zona. 

Davant això, l'Ajuntament va interposar un recurs de taxació davant el Suprem que ara ha sigut desestimat i limita el consum d'alcohol en terrasses cobertes habilitades pels locals. 

També et pot interessar

stats