El Suprem ratifica la condemna de 16 anys de presó a un home per violar una dona que es va negar a ser prostituïda a Alacant

Fins a cinc persones van extorsionar la víctima després d'enganyar-la amb una falsa faena per a cuidar d'una persona major

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Policia Nacional
Els fets van tindre lloc en novembre del 2019

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de setze anys i sis mesos de presó a un home que va violar tres vegades en una nit una dona que es va negar a exercir la prostitució a casa d'una altra, també condemnada a tres anys de presó. En total cinc persones van extorsionar la víctima després d'enganyar-la amb una falsa faena per a cuidar d'una persona major a Alacant.

Els fets van tindre lloc el 19 de novembre de 2019 quan l'home i la dona condemnats contactaren amb la víctima, de 38 anys i en situació irregular, per a oferir-li un treball que consistia a cuidar una persona major. Una tercera persona la va portar en cotxe fins a la casa i allà li van confessar que pretenien prostituir-la. La dona es va negar, però la van retindre contra la seua voluntat i aquella nit va ser violada tres vegades.

La víctima va intentar fugir l'endemà, però una menor que també habitava a la casa va agredir-la i van intentar retindre-la per tal de forçar-la a prostituir-se i pagar el preu d'haver passat la nit a la casa. Finalment, la dona va poder eixir del domicili a canvi de deixar-hi les pertinences, però sota l'amenaça de matar-la si confessava a la policia el que havia passat. La víctima va contar el que havia succeït a un vianant, el qual va avisar la policia i que va detindre els delinqüents.

La sentència va dictaminar que la dona presentava un coeficient intel·lectual mitjà-baix, una personalitat submisa i depenent que, sumat al desavantatge sociocultural i la condició de migrant amb escassos recursos, en determinaren la vulnerabilitat psicològica.

L'Audiència d'Alacant va imposar setze anys i sis mesos de presó al violador i tres anys a la dona de la casa. A més, també es va implicar dos narcotraficants relacionats amb el cas, els quals posseïen drogues i armes al domicili. A aquests dos individus se'ls van aplicar penes de sis i set anys de presó que finalment van ser reduïdes a quatre i tres anys pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Ara, el Suprem confirma la sentència, contra la qual no va recórrer l'agressor.

També et pot interessar

stats