El Suprem permet a Educació abaixar la ratio d'alumnes d'infantil a 23 per aula

La decisió revoca la sentència del TSJCV del mes d'octubre de 2018.

Una escoleta, en una imatge d'arxiu
Una escoleta, en una imatge d'arxiu

La secció quarta de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Suprem (TS) ha revocat la decisió de finals del mes d'octubre de 2018 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i permet a la Conselleria d'Educació reduir la ràtio d'Infantil (3 anys) a 23 alumnes per aula en una trentena de municipis.

L'Alt Tribunal ha estimat així el recurs interposat per l'Advocacia de la Generalitat contra la decisió del tribunal valencià d'anul·lar l'orde d'Educació que rebaixava de 25 a 23 el nombre màxim d'alumnes per aula, en estimar que la norma autonòmica era extemporània i envaïa competències estatals. El TSJCV va estimar al seu dia el recurs presentat per la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament-Centres Catòlics de la Comunitat Valenciana, i va declarar l'orde contrària a dret per falta de competència autonòmica per a regular aquesta matèria i per extemporaneïtat.

Ara, l'Alt Tribunal considera que l'orde d'Educació és ajustada a dret. Després d'estudiar les normatives estatals i autonòmiques en matèria educativa, manté que la norma bàsica impedeix que se sobrepassen alumnes per aula (25), "però no impossibilita que puga reduir-se el nombre". "No estableix un nombre fix d'alumnes, sinó un límit màxim", postil·la. Sobre aquest tema, recorda que la finalitat que compleix la norma és impedir que es degrade l'educació mitjançant la seua massificació, i per a això el legislador estableix un llindar d'exigència, establint aquest nombre màxim d'alumnes per aula "que no pot superar-se perquè això empitjoraria el servei educatiu". No obstant això, aquesta finalitat no es trenca, sinó que segons el Suprem es respecta i garanteix quan es rebaixa el nombre d'alumnes per aula, "perquè no se sobrepassa aquest llindar de l'exigència".

També et pot interessar

stats