El Suprem equipara les residències privades a les públiques a efecte de mèrits en processos selectius

Els magistrats donen la raó a una fisioterapeuta que va participar en un procés selectiu a Extremadura

18.05.2022 | Gent Gran
Una persona major, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Tribunal Suprem (TS) ha emés una sentència on equipara l'experiència obtinguda de treballar en residències de majors de caràcter privat a l'adquirida en les residències públiques. Segons els magistrats, ambdues poden considerar-se institucions sanitàries, per la qual cosa han de ser reconegudes com a tal en els processos de selectius de l'Administració Pública.

La decisió ha arribat després d'estudiar el cas d'una dona que es va presentar a un procés selectiu per a treballar com a fisioterapeuta en el Servei Extremeny de Salut. En la resolució consta que l'Administració no li va reconéixer el seu treball previ en diverses residències geriàtriques concertades. La fisioterapeuta va portar el seu cas davant els tribunals, que en aquell moment van considerar que el treball que havia fet no constituïa una prestació sanitària del Servei Extremeny de Salut, sinó “una prestació assistencial a la dependència” i que, per això, “no podia ser tingut en compte” en el procés selectiu.

Ara el Suprem ha determinat que a l'efecte de la baremació de mèrits en els processos selectius convocats pels serveis de salut, aquells serveis prestats en residències de majors de caràcter privat són equiparables als prestats en residències públiques.

L'alt tribunal ja es va pronunciar sobre aquest tema el 2020 i el 2022 en casos similars, en els quals va explicar que aquesta conclusió no depenia de si la residència era pública o privada, sinó que estava “determinada per l'activitat sanitària que allí es realitza”. En aquest sentit, ha recalcat que la unitat d'assistència mèdica d'una residència de majors pot considerar-se “institució sanitària”, perquè en ella es presta una “activitat sanitària”. “Les unitats d'assistència sanitària de residències de majors de titularitat privada, permanents, organitzades i adequadament dotades amb personal qualificat i mitjans, cal entendre-les integrades en el sistema i organització d'aqueixes residències”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats