El Suprem denega la pròrroga als habitatges de la platja Babilònia de Guardamar del Segura

La decisió, ratificada per l'administració general de l'Estat i per l'Audiència Nacional, venia acompanyada d'informes mediambientals desfavorables

Guardamar del Segura
Guardamar del Segura, en una imatge d'arxiu / Pedro Vidal

El Tribunal Suprem (TS) ha denegat la pròrroga de concessions de domini públic marítim terrestre a habitatges situats a la platja Babilònia, al terme municipal de Guardamar del Segura (Baix Segura). Aquestes vivendes, construïdes als anys 30 del segle passat, han vist com l'avanç del mar es menjava la costa al llarg dels últims 90 anys. Aquesta pèrdua de costa, sumada als efectes de les successives DANA, ha fet al veïnat perdre terreny i també estabilitat.

El Suprem ha indicat, en un comunicat, que ha analitzat aquest dimarts els recursos que es van presentar sobre la pròrroga de concessions de domini públic marítim terrestre referents a aqueixos habitatges. En aquest cas, els magistrats de la sala contenciosa administrativa del TS han ratificat la resolució de l'administració general de l'Estat, també secundada per l'Audiència Nacional, de denegar la pròrroga perquè, en aquest cas, la denegació venia emparada amb informes mediambientals desfavorables. En el cas d'aquestes vivendes, la seua situació sobre la platja fa que no siga segura per a vianants i veïnat.

La sala considera que es poden prorrogar les concessions anteriors a la llei general de costes del 1988, "sempre que consten informes mediambientals favorables". El contingut íntegre de la sentència, que comptarà amb el vot particular de la magistrada Ángeles Huet, es coneixerà en els pròxims dies, tal com assenyala la nota.

També et pot interessar

stats