El Suprem demana protocols contra els abusos a les escoles

Una sentència assegura que es podrien reduir els casos en què la víctima guarda silenci per por de represàlies.

El Suprem demana protocols contra els abusos a les escoles
El Suprem demana protocols contra els abusos a les escoles

El Tribunal Suprem destaca en una sentència la necessitat d'implantar en els col·legis protocols de detecció d'abusos sexuals a menors, ja que les víctimes solen guardar silenci per por de les represàlies. A més, assegura que els menors víctimes d'aquests delictes "accepten la victimització fins que els fets són detectats per responsables d'un centre escolar o per denúncies d'amics davant dels seus propis professors".

Aquesta conclusió s'ha donat després d'una resolució que confirma la condemna a 16 anys de presó a un home que va agredir sexualment una escolar de 14 anys de manera reiterada a canvi de donar-li diners i droga a Avilés (Astúries) en 2016.

Com assegura el tribunal, els experts en abús sexual a menors solen dir que la falta d'aquests protocols interns també impliquen de manera involuntària a qui no dona una resposta si veu indicis d'abús en un altre.

Així, la sentència explica que l'elaboració d'aquests protocols pot reduir aquest tipus de casos i la persistència de l'abús sexual de l'agressor que s'aprofita de la por de la víctima a denunciar els fets.

També et pot interessar

stats